Investeer in je stem om jouw boodschap succesvol over te brengen.

Ieder mens wil ergens bijhoren. We willen deel uitmaken van een groep, waarmee we ons verbonden voelen. 

Wat heeft dit met je stem te maken?

Persoonlijke communicatie is de beste manier om mensen te verbinden.

'Yes we can!'

Slechts drie woorden. Krachtig gesproken door Obama die daarmee niet alleen een natie maar zelfs een groot deel van de wereld een gevoel gaf van samenhorigheid.

Met het juiste stemgebruik, goede non-verbale communicatie en het vermogen om de regie te houden in je presentatie ben ook jij in staat om jouw publiek met je te verbinden.

Zo spreek jij hen aan én nodig je ze uit om ‘bij jou te willen horen’. Wat dat ook voor jouw situatie mag betekenen.

Het begint met je stemgebruik.

Iedere stem is anders en dat maakt jouw zo uniek. Dat krasje of randje op je stem maakt jouw nou precies zoals je bent. We gebruiken onze stem eenzijdig.

Als we een verhaal voorlezen aan een kind gebruiken we onze stem. Hoog, laag, hard of zacht en sommige zetten zelfs een ander stemmetje op. Zo wordt een verhaal spannend of levendig.

Waarom gebruik je de kracht van stemgebruik dan niet met een presentatie, speech of in een belangrijke vergadering?

Ondersteun je stem met de juiste lichaamstaal.

Laten we het voorlezen van kinderverhaaltje aanhouden als voorbeeld. Met non-verbale communicatie ondersteun je namelijk je stemgebruik.

Spreekt de koning van het verhaal? Dan maak je je groot en zet je je serieuze gezicht op. Spreekt de gemene heks? Dan duik je in elkaar en kijk je vals. Non-verbale communicatie is onderdeel van jouw stem.

Leer jouw lichaamstaal in te zetten om je presentatie te versterken en de boodschap te verduidelijken.

Klaar om te investeren in je stem en mensen te verbinden?

1

Even afstemmen

Tijdens het gratis intakegesprek leggen we jouw huidige vaardigheden naast ons 'Stem en Presentatie Kompas' om te achterhalen welke training jou het beste zal gaan helpen.
2

Aan de slag

Leer samen met De Stemcoach op interactieve wijze de geheimen van stemgebruik en hoe je je lichaamstaal kunt inzetten voor de juiste non-verbale communicatie.
3

Presenteer als een pro

Na de training heb je je zenuwen onder controle en ben ook jij in staat om presentaties te geven die aankomen én resultaat opleveren. Presenteren wordt als een tweede natuur voor je.

Snel aan de slag met je stem?

Een laxvox slangetje is dé tool om je stembanden eenvoudig op te warmen en te beschermen als je veel spreekt tijdens je beroep. Nu te koop bij de stemcoach voor € 15,- (excl. BTW) incl. videotraining hoe de laxvox te gebruiken. Leuk om te kopen én weg te geven!